Un tânăr hocheist rus, jucător în Canada, a murit la un an jumătate după ce a fost diagnosticat cu cancer la creier

Hocheistul rus Rodion Amirov, un jucător de perspectivă de la Toronto Maple Leafs, a murit de cancer la creier la un an şi jumătate după ce a fost diagnosticat, a anunţat luni agentul său.

16 aug. 2023, 10:23
Un tânăr hocheist rus, jucător în Canada, a murit la un an jumătate după ce a fost diagnosticat cu cancer la creier

„De îndată ce a aflat vestea, a refuzat să vadă partea negativă şi a fost hotărât să se bucure de fiecare zi cu aceeaşi atitudine pozitivă de care a dat dovadă de-a lungul carierei sale de hocheist”, a explicat Dan Milstein, într-un comunicat.

Jucătorul de 21 de ani nu a evoluat în sezonul 2022-2023 din cauza tratamentelor de chimioterapie. Rodion Amirov a fost selecţionat de pe locul 15 de Toronto la draftul din 2020. El a semnat apoi un contract pe trei ani cu Maple Leafs şi s-a alăturat echipei afiliate a clubului, Toronto Marlies, pentru sezonul 2020-2021, potrivit publicaţiei Ziarul de Iaşi.

Preşedintele Brendan Shanahan, într-o declaraţie scrisă împărtăşită pe Twitter, redenumit X, a vorbit despre o „pierdere tragică”. Şeful echipei sportive a adăugat că este „incredibil de trist să vadă că un tânăr cu atât de mult potenţial ne părăseşte atât de devreme”.

Citeşte şi: Gigi Becali își face mausoleu la palat. Mitică Dragomir a dezvăluit planul patronului FCSB: „Să îi ceri permisiunea să vii să vezi câți bani a putut să bage”