Un tânăr manifestant kurd ucis în ciocnirile cu poliţia, în Turcia

Un tânăr manifestant kurd în vârstă de 15 ani a fost ucis, în circumstanţe neelucidate încă duminică seară, în urma ciocnirilor cu forţele de ordine în oraşul Adana, situat în sudul Turciei, au informat mass-media locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 iun. 2014, 20:41
Un tânăr manifestant kurd ucis în ciocnirile cu poliţia, în Turcia

Tânărul a fost lovit în cap cu o grenadă ‘asurzitoare’ destinată să facă zgomot, trasă de poliţişti în cursul unei manifestaţii vizând să denunţe construcţia unor noi posturi militare în zonele din sud-estul Anatoliei, locuite în majoritate de kurzi, se menţionează în ediţia online a cotidianul liberal Radikal.

Agenţia guvernamentală Anatolia, care a anunţat moartea unei persoane în aceste incidente, a afirmat că victima şi-a pierdut viaţa în explozia unei bombe artizanale pe care încerca să o detoneze.

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a îi împrăştia pe manifestanţii care aruncau cu pietre, a adăugat agenţia.

Pe 6 iunie, doi protestatari kurzi au fost ucişi în violenţele care au avut loc la Lice, oraş situat în provincia majoritar kurdă Diyarbakir, unde guvernul construieşte forturi militare.

Decesul lor a declanşat noi manifestaţii în întreaga ţară.

Discuţiile dintre guvernul de la Ankara şi liderul încarcerat al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Ocalan, sunt blocate de mai multe luni.

Conflictul dintre forţele guvernamentale turce şi rebelii din PKK s-au soldat cu peste 45.000 de morţi din anul 1984.