Un tânăr muşcat de şarpe a consumat tot stocul de vaccin antiviperin dintr-un spital din Târgu Jiu

Spitalul din Târgu Jiu a consumat miercuri ultima doză de vaccin antiviperin, pe care a administrat-o unui bărbat muşcat de un şarpe chiar în casă.

RomaniaTV.net
03 iul. 2013, 08:34
Un tânăr muşcat de şarpe a consumat tot stocul de vaccin antiviperin dintr-un spital din Târgu Jiu

Situaţie de criză la Spitalul din Târgu Jiu. Miercuri s-a consumat şi ultima doză de vaccin antiviperin care mai exista pe stoc, informează România TV. Tratamentul i-a fost administrat unui tânăr care a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un şarpe în propria casă. Medicii de la spitalul din Târgu Jiu erau îngrijoraţi că mai au pe stoc doar o singură doză de vaccin antiviperin.

„L-a adus un vecin, că l-a muşcat un şarpe de picior. Lăsă uşa deschisă, intră în cameră şi îl muşcă, coborî înapoi şi veni într-un suflet cu el la spital”, a spus mama băiatului muşcat de şarpe.

Medicii spun că vaccinul trebuie administrat în primele 6 ore de la muşcătură. „Efectul vaccinului antiviperin este pentru a impiedica şocul produs de acel venin al şarpelui”, a explicat Ramona Popa, medic UPU Târgu Jiu.

Lipsa vaccinului antiviperin este îngrijorătoare mai ales că în perioada caniculară viperele devin mai agresive. Pentru un alt eventual caz de muşcătură, medicii de la urgenţe vor fi nevoiţi să apeleze la colegii din Mehedinţi.

Reprezentanţii spitalului din Târgu Jiu dau, însă, asigurări că în câteva zile situaţia va fi remediată.