Un tânăr s-a înecat în timp ce se scălda într-un lac piscicol

Un tânăr în vârstă de 17 ani din localitatea Dumitra, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-a înecat, joi după-amiază, într-un lac piscicol amenajat de Primăria din localitate, după ce a intrat împreună cu alţi patru prieteni să se scalde ca să se răcorească.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 16:32
Un tânăr s-a înecat în timp ce se scălda într-un lac piscicol

Primarul din Dumitra, Gheorghe Bălăjan, a declarat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 16.30, după ce cinci tineri din comună au intrat să se scalde într-un lac piscicol amenajat de instituţia pe care o conduce.

„Am reamenajat acest lac din comună şi am terminat lucrările acum două luni. Am comandat nişte peşte din Ungaria şi urma să îl populăm. Oamenii ştiau că acest lac nu este pentru scăldat, ci pentru pescuit, avem şi un punct de pază amenajat. Face parte dintr-o bază sportivă care se va întinde pe şapte hectare. Cei cinci băieţi au intrat să se scalde. Nu ştiu ce a fost în capul lor. Unul de 17 ani nu a mai putut ieşi. Mă mir pentru că apa nu are mai mult de doi metri. Poate era prea rece şi a făcut un şoc. Nu ştiu ce să zic. Sunt disperat. Îmi vine să dau drumul la apă să nu mai rămână nimic aici”, a declarat Gheorghe Bălăjan.

Un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud se află la faţa locului şi îl caută pe adolescentul înecat.

„E mort că a trecut peste o oră de atunci. Nu îl găsim. Am trimis după o plasă de pescuit să vedem dacă nu dăm de el”, a declarat Gheorghe Bălăjan.

De asemenea, la Dumitra a ajuns şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud.

Localitatea Dumitra se află la câţiva kilometri de municipiul Bistriţa, pe DN 17 C. În Bistriţa-Năsăud, joi s-au înregistrat temperaturi foarte ridicate, de aproximativ 30 de grade Celsius.