Un tânăr s-a înecat într-un lac de agrement din Vrancea

Distracţie terminată tragic în Vrancea. Un tânăr şi-a propus să traverseze înot un lac de agrement. Forţele l-au părăsit înainte să ajungă la celălalt mal şi s-a înecat. Câţiva turişti au încercat să-l aducă la suprafaţă, dar fără succes.

17 iul. 2015, 09:11

19 ani avea tânărul care şi-a pierdut viaţa în lacul de agrement din judeţul Vrancea, potrivit România TV. Era în vizită la prieteni. Împreună cu încă un băiat şi-au propus să petreacă ziua pe malul lacului. Au înotat ore bune, iar la un moment dat tânărul a decis să-l traverseze, ignorând avertizările scrise şi indicaţiile de a nu trece de geamandură.

S-a îndepărtat mai bine de 15 metri de mal. La un moment dat a fost văzut gesticuland, cu ultimele puteri a încercat să strige, apoi a dispărut sub apă. Prietenii au plecat spre el cu întârziere. „Am crezut că glumeşte. Când am ajuns la el deja se dusese la fund”, a declarat un prieten.

Pompierii au sosit la faţa locului şi au început căutările. După câteva ore l-au găsit la o adâncime de peste şase metri. „A fost o intervenţie destul de dificilă pentru că apa este adâncă şi sunt curenţi. Victima era la o adâncime de şase metri. Apa era foarte rece”, a declarat scafandrul ISU Vrancea Lucian Trofin.

Este prima victimă pe lacul de agrement din ultimii cinci ani.

CITEŞTE ŞI: Tragedie la Costineşti. Un tânăr de 25 de ani s-a înecat în mare