Un tânăr suspectat de furt s-a spânzurat de frica poliţiştilor VIDEO

Un tânăr de 28 de ani din Ialomiţa a fost găsit spânzurat chiar în ziua în care trebuia să meargă la audieri. El era suspect într-un dosar de furt din locuinţe, iar familia spune că se temea de poliţişti pentru că a fost bătut crunt de oamenii legii, informează România TV.

17 mart. 2013, 15:06
Un tânăr suspectat de furt s-a spânzurat de frica poliţiştilor VIDEO

„Mi-a spus că i-a dat 20 la o palmă şi l-a descălţat şi l-a pus pe beton cu apă rece. De frică că-l duceau în arest la Slobozia, a zis decât să mă omoare acolo, mă spânzur eu”, a spus tatăl băiatului.

Tânărul a fost găsit de părinţii săi, în hambarul din curte. Oamenii sunt siguri că băiatului i-a fost frică de poliţiştii care urmau să-l ducă la audieri, într-un dosar în care era cercetat pentru furt. Şi ceilalţi săteni susţin că poliţistul din localitatea Smirna este foarte agresiv.

„Nu m-a întrebat nimic, pac mi-a dat două palme. Aici la poartă m-a prins şi mi-a mai dat două palme dar m-a scăpat un vecin”, a povestit un alt localnic.

Poliţistul spune că îşi face doar datoria.

„Dacă e o problemă, familia n-are decât să depună o plângere scrisă la conducere. Dacă se stabileşte ceva, bine, dacă nu, nu. Oamenii care nu sunt certaţi cu legea n-au nimic împotriva mea”, a declarat poliţistul acuzat.

„La momentul acesta au fost declanşate verificări faţă de ambii agenţi ai postului de poliţie pentru a vedea dacă într-adevăr au avut un comportament necorespunzător în anchetarea persoanelor”, a precizat inspector Andreea Dănilă, purtător de cuvânt IPJ Ialomiţa.

Poliţistul a mai fost sancţionat disciplinar şi mutat de şefi, în urma mai multor plângeri.