Un tânăr suspectat de omor, prins de poliţişti după trei ani

Un tânăr de 22 de ani din comuna doljeană Cerăt, suspectat că în urmă cu trei ani a omorât doi bătrâni de 81 şi, respectiv, 82 de ani, din aceeaşi localitate, a fost prins de poliţişti şi introdus în arestul IPJ Dolj.

08 iul. 2014, 12:41
Un tânăr suspectat de omor, prins de poliţişti după trei ani

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Amelia Căprărin, tânărul de 22 de ani, a pătruns în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2011 în locuinţa celor doi bătrâni cu intenţia de a sustrage bunuri şi sume de bani, însă a fost surprins de victime, iar pentru a-şi asigura scăparea le-a aplicat mai multe lovituri cu un ciomag şi ulterior cu un cuţit, după care a furat suma de 10.000 de lei, scrie Agerpres.

Citeşte şi CLIPE DE GROAZĂ. O femeie a fost tâlhărită în plină stradă de doi tineri

„În baza probatoriului administrat, în data de 14 mai 2014, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală şi a propus instanţei de judecată competente emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă pe numele tânărului pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. La data de 22 mai a.c. a fost pus în urmărire la nivel naţional şi s-au făcut demersuri pentru solicitarea urmăririi internaţionale întrucât poliţiştii deţineau date şi informaţii că ar fi părăsit teritoriul României. La începutul lunii iulie a.c., mai exact pe 2 iulie, suspectul a fost extrădat din Franţa şi preluat de poliţiştii doljeni, iar magistraţii Tribunalului Dolj au confirmat mandatul de arestare preventivă, fiind astfel încarcerat în arestul inspectoratului”, a spus marţi Amelia Căprărin.

Poliţiştii doljeni împreună cu procurorul de caz şi suspectul s-au deplasat luni la locul faptei unde a fost făcută reconstituirea, cel în cauză recunoscându-şi fapta.

Activităţile specifice desfăşurate au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Dolj.

Citeşte şi Doi bărbaţi, reţinuţi după ce au tâlhărit un străin