Un teleormănean este al doilea cel mai căutat hacker din lume. FBI oferă recompensă de un milion de dolari pentru român

FBI oferă recompensă de un milion de dolari pentru prinderea unui hacker român, considerat al doilea cel mai căutat hacker din lume. 

RomaniaTV.net
12 sept. 2017, 05:53
Un teleormănean este al doilea cel mai căutat hacker din lume. FBI oferă recompensă de un milion de dolari pentru român

Hackerul Nicolae Popescu, din Teleorman, a fost dat în urmărire generală în 2010, când a fugit de sub ochii politistilor la Tribunalul Vâlcea. El a fost acuzat de autorităţile americane că făcea parte dintr-o reţea care păcălea mii de oameni, paguba depăşind suma de 3 milioane de dolari.

„Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii“, sustin autoritatile americane.