Un tenisman în vârstă de 40 de ani a fost suspendat de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) timp de 22 de ani pentru meciuri trucate

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat vineri că a suspendat şase jucători spanioli, dintre care unul pentru 22 de ani, după ce aceştia au fost găsiţi vinovaţi penal de trucarea meciurilor de teni, informează Reuters.

06 mai 2022, 22:17
Un tenisman în vârstă de 40 de ani a fost suspendat de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) timp de 22 de ani pentru meciuri trucate

Suspendare istorică dictată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA). Marc Fornell Mestres, 40 de ani, care a ajuns pe locul 236 în lume, Jorge Marse Vidri, 41 de ani (fostul 562 în lume) şi patru jucători neclasaţi ATP (Carlos Ortega, Jaime Ortega, Marcos Torralbo şi Pedro Bernabe Franco) au fost condamnaţi de instanţele spaniole la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru apartenenţa la o organizaţie criminală, fraudă şi aranjare de meciuri, precum şi o amendă.

În urma sentinţei judecătoreşti, ITIA i-a suspendat pe toţi pe o perioadă cuprinsă între 7 şi 22 de ani. Marc Fornell Mestres a primit cea mai severă sancţiune cu o suspendare de 22 de ani şi şase luni, însoţită de o amendă de 250.000 de dolari (236.400 euro), dintre care 200.000 cu suspendare. ITIA a spus că decizia sa a marcat „sfârşitul unui proces de cinci ani”, fără a oferi alte detalii.

„Este unul dintre cele mai importante cazuri de infiltrare a crimei organizate ăn sport”, a spus CEO-ul ITIA Jonny Gray, potrivit Reuters.

„Salutăm implicarea agenţiilor de investigaţie şi a procuraturii pentru dezmembrarea întregii reţele, nu doar pentru condamnarea jucătorilor implicaţi. Această sentinţă trimite un mesaj răspicat că aranjarea de meciuri este o infracţiune care poate duce la condamnări serioase”, a adăugat acesta.

Citeşte şi: Tricoul în care Maradona a marcat cu „Mâna lui Dumnezeu”, vândut cu 9,3 milioane dolari. Preţul a depăşit toate recordurile pentru un tricou de colecţie