Un tigru care îmbrăţişează un copac, imaginea anului 2020. A fost realizată de un fotograf rus

Fotograful rus Serghei Gorshkov a ascuns o cameră foto într-o pădure din Rusia, timp de 11 luni, pentru a surprinde un animal sălbatic. Imaginea cu un tigru care îmbrăţişează un copac a câştigat unul dintre cele mai prestigioase premii de fotografie din lume.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 09:59
Un tigru care îmbrăţişează un copac, imaginea anului 2020. A fost realizată de un fotograf rus

Sergey Gorshkov a aşteptat aproape un an pentru această fotografie împresionantă. Răbdarea sa i-a adus un premiu neaşteptat, a fost numit de către ducesa de Cambridge, la o ceremonie la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, fotograful anului la categoria animale sălbatice, scrie The Guardian.

Imaginea a fost selectată din peste 49.000 de fotografii, de Roz Kidman Cox, președintele comisiei de judecată, numind fotografia „o privire unică, într-un moment intim, într-o pădure magică”.

Animalul este un tigru Amur sau siberian, care trăiește în vastele păduri din estul Rusiei.

Este o scenă nemaivăzută. Arborii pătrunşi de soarele de iarnă pun în evidență arborele antic și imensul trigru, în timp ce îmbrăţişează trunchiul copacului, lăsându-și propria amprentă ca mesaj”, a declarat Kidman Cox.

Tim Littlewood, directorul științific al Muzeului de Istorie Naturală și membru al juriului, a declarat că tigrii Amur se află încă într-un loc periculos. Dar a adăugat: „Privirea remarcabilă a tigrului, cufundată în mediul ei natural, ne oferă speranță. Prin puterea emoțională unică a fotografiei, ne amintim de frumusețea lumii naturale și de responsabilitatea noastră comună de a o proteja”.