Un TIR încărcat cu 20 de tone de sodă caustică s-a răsturnat pe A1, în Giurgiu

Un TIR încărcat cu 20 de tone de sodă caustică s-a răsturnat, luni, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, în judeţul Giurgiu, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje de pompieri.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 11:24
Un TIR încărcat cu 20 de tone de sodă caustică s-a răsturnat pe A1, în Giurgiu

Potrivit şefului Poliţiei A1, comisar şef Emilian Buican, TIR-ul, care se deplasa pe direcţia Piteşti – Bucureşti, a intrat pe contrasens la kilometrul 42, rupând glisiera mediană a şoşelei, apoi s-a răsturnat pe sensul opus de mers.

„Şoferul autovehiculului ar fi adormit la volan sau a avut concentrată atenţia în altă direcţie, iar la kilometrul 42 a pierdut controlul TIR-ului încărcat cu circa 20 de tone de sodă caustică, iar autotrenul s-a răsturnat pe celălalt sens de deplasare, respectiv Bucureşti – Piteşti, după ce a rupt glisiera mediană a austostrăzii. Şoferul nu este rănit, iar marfa s-a împrăştiat pe carosabil”, a spus Buican.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, o ambulanţă, precum şi două echipaje ale Gărzii Potlogi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa pentru asigurarea zonei.

„Nu există pericol de explozie, vom vedea ce fel de sodă este împrăştiată pe şosea deoarece după ce vom reîncărca marfa urmează să curăţăm şi să spălăm carosabilul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, maior Eduard Felea.

Poliţiştii şi pompierii vor supraveghea zona până când încărcătura şi autovehiculul de mare tonaj vor fi scoase în afara carosabilului, la faţa locului fiind aşteptată o macara de mare tonaj.