Un TIR încărcat cu azotat de amoniu s-a răsturnat într-un şanţ VIDEO

Un TIR încărcat cu azotat de amoniu a ajuns într-un şanţ, joi dimineaţă, după ce, cel mai probabil, a derapat pe DN 14B, la intrarea în oraşul Blaj, judeţul Alba. Traficul în zonă a fost închis, cu toate că reprezentanţii ISU au spus că nu există risc de explozie.

RomaniaTV.net
17 ian. 2013, 07:37
Un TIR încărcat cu azotat de amoniu s-a răsturnat într-un şanţ VIDEO

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, joi, că un TIR încărcat cu azotat de amoniu a ajuns într-un şanţ pe DN 14 B, la intrare în oraşul Blaj, după ce, cel mai probabil, a derapat într-o curbă. Prodan a spus că TIR-ul este încărcat cu azotat de amoniu, iar o parte a autovehiculului este înclinată.

La rândul său purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Bălaş, a explicat că, deşi rezervorul autotrenului s-a spart, nu există riscul unei explozii, încărcătura fiind intactă: „Nu există riscul unei explozii deoarece încărcătura nu a intrat în contact cu motorina scursă din rezervor. Încărcătura nu s-a răsturnat şi este intactă. Am dispus izolarea zonei preventiv, iar la faţa locului au fost mobilizate echipaje de pompieri cu autospeciale”.

Bălaş a spus că circulaţia pe DN 14 Ba fost închisă, iar zona este asigurată.

Potrivit sursei citate în apropierea zonei în care s-a produs accidentul sunt mai multe case, însă nu există un pericol iminent pentru localnici.