Un Trabant cu motor de 400 de cai putere a fost scos la vânzare. Mașina are scaune sport, volan de curse și sistem NOS

Un Trabant modificat cu un motor de 400 CP și sisstem Nitous Oxide Systems (NOS) a fost scos la vânzare pe eBay.

28 feb. 2023, 08:46
Un Trabant cu motor de 400 de cai putere a fost scos la vânzare. Mașina are scaune sport, volan de curse și sistem NOS
Un trabant se vinde cu aproape 20.000 de euro în 2023

Autoturismele Trabant au fost produse în Republica Democrată Germană între 1956 și 1991 și nu au fost niciodată concepute pentru performanțe sportive, potrivit promotor.ro.

Prima generație de trabant avea un motor de 499 cmc cu o putere de 17 cai putere și ulterior a fost introdus un motor de 600 cmc și 23 CP. Pe parcursul unui singur an a fost produsă și cea mai puternică variantă, Trabant 1.1, cu motor de VW cu 45CP.

Citește și: BMW oferă scaune încălzite sau accelerație mai puternică, doar cu abonament. Cât îi vor costa aceste opțiuni pe români

Trabantul scos la vânzare pe eBay a fost modificat complet, singura care amintește de versiunea de serie fiind caroseria. Acesta are montat un propulsor de 2,5 litri VR6 utilizat în gama Volkswagen Golf și a primit și un compresor pentru mai multă putere.

Mașina este produsă în 1987 și are 99.999 km la bord. A fost dotat și cu un sistem Nitrous Oxide System (NOS) pentru un surplus de putere. La interior are scaune sport Sparco și un volan de curse Momo, mașina având și modificări structurale importante asociate și cu un roll cage.

Citește și: Cal plimbat legat de BMW pe un drum din Botoșani VIDEO

Sistemul de frânare a fost complet modificat pentru că dotările nu ar fi permis oprirea mașinii în siguranță după toate upgrade-urile aduse motorului.

Pentru acest Trabant, vânzătorul cere 19.250 de euro și potrivit anunțului său, mașina nu poate fi condusă legal pe drumurile publice.