Un trădător din CIA a fost inculpat

O fostă oficialitate a agenţiei americane de spionaj a fost inculpată pentru divulgare de secrete interneunor jurnalişti.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 20:21
Un trădător din CIA a fost inculpat

O fostă oficialitate a CIA a fost pusă sub acuzare, luni, pentru divulgare de informaţii secrete jurnaliştilor, dezvăluind inclusiv numele unor colegi care lucrau sub acoperire şi informaţii despre interogarea unui membru al reţelei teroriste Al-Qaida, a informat Departamentul Justiţiei al SUA.

John Kiriakou, angajat al CIA în perioada 1990 – 2004, urma să fie prezentat luni după-amiază unui tribunal federal din statul american Virginia pentru a fi pus sub acuzare în mod oficial, a mai precizat Departamentul de Justiţie, informează presa americană.

Bărbatul este acuzat că a dezvăluit identitatea a doi agenţi care lucrau sub acoperire. „Protejarea informaţiilor clasificate, în special a identităţii ofiţerilor CIA implicaţi în activităţi sensibile, este esenţială pentru garantarea siguranţei agenţilor de informaţii şi securităţii naţionale”, a explicat secretarul Justiţiei, Eric Holder.