Un tren blindat rusesc a fost aruncat în aer în Melitopol

Orașul Melitopol, din regiunea Zaporizhzhia, se află în sudul Ucrainei și este zonă ocupată de forțele rusești.

18 mai 2022, 22:56

Luptătorii ucraineni au aruncat în aer un tren blindat care transporta trupe rusești cu ajutorul unui dispozitiv exploziv, în orașul Melitopol, din sudul Ucrainei ocupate, a anunțat miercuri forța de apărare teritorială ucraineană, potrivit Sky News.

Ministerul rus al Apărării nu a transmis nicio informație referitoare la acest atac. Orașul Melitopol, din regiunea Zaporizhzhia, se află în sudul Ucrainei și este zonă ocupată de forțele rusești.

Apărarea teritorială ucraineană, ramura rezervistă a forțelor armate, a declarat că un dispozitiv exploziv a detonat direct sub un tren blindat care transporta militari.

Război în Ucraina. Înfrângerea grea pentru Putin. Cum au căzut soldaţii ruşi în ambuscadă
Declarația ucrainenilor a fost publicată pe Facebook, fără a fi detaliate pagubele. Comandanţii ucraineni nu au părăsit oţelăria Azovstal din Mariupol, declară liderul Republicii Populare Doneţk, Denis Puşilin.

Comandanţii ucraineni din interiorul oţelăriei Azovstal din Mariupol nu se numără printre militarii care s-au predat până în prezent, a declarat liderul Republicii Populare Doneţk, Denis Puşilin, relatează CNN

Atât Republica Populară Doneţk, cât şi Ministerul rus al Apărării au anunţat că aproximativ 960 dintre apărătorii din oţelăria Azovstal s-au predat. Unii au fost spitatalizaţi, dar cei mai mulţi au fost duşi cu autobuzele la un centru de detenţie din Olenivka din Doneţk.

Alertă nucleară, incendiu violent la Cernobîl, ard 45 de hectare VIDEO
Agenţia de presă din Doneţk l-a citat pe Puşilin spunând că ”în acest moment, nu există comandanţi de rang înalt (n.r. în regiunea Doneţk) – nu au plecat (n.r. din oţelăria Azovstal). Dar acest lucru este pentru moment”.
CNN nu poate verifica afirmaţiile lui Puşilin şi nu se ştie câţi militari ucraineni rămân în interiorul oţelăriei asediate.

Partea ucraineană nu a oferit nicio actualizare cu privire la numărul militarilor care au părăsit oţelăria Azovstal şi nici cu privire la stadiul negocierilor pentru schimbul lor cu prizonierii ruşi.

Armata ucraineană a anunţat, luni, că forţele sale şi-au încheiat ”misiunea de luptă” la oţelăria Azovstal, care a fost timp de săptămâni ultimul bastion al apărării ucrainene, într-un oraş aflat sub ocupaţie rusă.

 


loading...
Partenerii noștri