Un tren ce transporta etanol a deraiat în SUA. Populaţia din zonă a fost evacuată

Un tren a deraiat în cursul zilei de joi în SUA, iar mai multe dintre vagoanele-cisternă în care se afla etanol au luat foc, forţând evacuarea locuitorilor din zonă, la două luni după un incident similar în Ohio, a declarat poliţia.

31 mart. 2023, 10:53
Un tren ce transporta etanol a deraiat în SUA. Populaţia din zonă a fost evacuată

Trenul, operat de compania feroviară Burlington Northern Santa Fe (BNSF), a deraiat în jurul orei locale 01.00 (06:00 GMT) în oraşul Raymond, Minnesota.

„Pompierii din Raymond şi din câteva oraşe învecinate s-au deplasat la locul unde mai multe vagoane-cisternă au deraiat şi au luat foc”, indică într-un comunicat şeriful comitatului Kandiyohi, Eric Tollefson. Aceste vagoane transportau „o formă de etanol”, iar altele transportau sirop de porumb.

Un ordin de evacuare a fost emis pentru persoanele care locuiesc la aproximativ 800 de metri de zona deraierii, iar deplasarea în oraşul Raymond nu este recomandată, se spune în comunicat.

Deocamdată, nu există informaţii despre eventuali morţi sau răniţi, potrivit ministrului transporturilor Pete Buttigieg, care a precizat într-un tweet că monitorizează ‘îndeaproape’ situaţia.

Citeşte şi: Premieră în istoria SUA: Fostul preşedinte Donald Trump a fost pus sub acuzare şi ar putea fi arestat

Acest accident intervine la două luni după deraierea unui tren de marfă în East Palestine, în Ohio, care a provocat un incendiu uriaş şi evacuarea a sute de persoane.

Acest tren transporta, printre altele, clorură de vinil, o substanţă chimică cancerigenă şi extrem de inflamabilă folosită la fabricarea plasticului.

Reacţia autorităţilor, care au procedat la deversări „controlate” de clorură de vinil pentru a evita o posibilă explozie, în urma cărora s-au degajat vapori toxici, a fost extrem de criticată, locuitorii raportând în special greaţă şi dureri de cap. O anchetă este încă în curs de desfăşurare.

Deraierile sunt frecvente în SUA, unde 1.164 de trenuri au deraiat în 2022, în medie 3 pe zi, potrivit serviciului feroviar.

Citeşte şi: Salariile angajaților nu vor mai fi confidențiale. Care sunt noile obligații ale angajatorilor, după decizia votată de Parlamentul European