Un tren de mare viteză a deraiat în Italia! Doi oameni au murit.Reacţia MAE

Un tren de mare viteză a derapat joi dimineaţa în Lodi, un oraş din nordul Italiei. Potrivit poliţiei locale, traficul feroviar este întrerupt între Milano şi Bologna.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 08:24

UPDATE: Potrivit MAE, nu au fost implicați cetățeni români în accidentul feroviar din Italia.  Consulatul General al României la Milano a făcut în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare. 

„Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea consulară cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident (…) Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația şi menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, a transmis MAE, potrivit Hotnews.ro. 

Salvatori au declarat că mecanicul trenului şi încă un angajat ar fi murit şi că 30 de pasageri ar fi suferit răni uşoare. Cel puţin două vagoane au sărit de pe şine, potrivit BBC. La faţa locului au fost trimise ambulanţe, pompieri şi un elicopter.

Trenul plecase din Milano la ora locală 05:10 cu destinaţia Roma şi a deraiat la orele 05:35 în dreptul localităţii Ospedaletto Lodigiano (Lodi), la circa 50 de kilometri sud de Milano.