Un tren de pasageri a deraiat în Rusia rănind cel puţin 70 de persoane

Aproximativ 70 de persoane au fost rănite duminică, dintre care şase se află în stare gravă, în urma deraierii primelor cinci vagoane ale unui tren de pasageri în regiunea rusă Kuban, a informat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

RomaniaTV.net
07 iul. 2013, 15:40
Un tren de pasageri a deraiat în Rusia rănind cel puţin 70 de persoane

Deraierea parţială a acestui tren care avea în total 19 vagoane s-a produs la ora 17:08 locală (13:08 GMT), după cum au informat agenţiile de presă locale, citate de Agerpres. Cel puţin 70 de persoane au fost rănite, între care unele se află în stare gravă.

Se pare că locomotiva şi primul vagon au sărit de pe şină, antrenând după ele alte patru vagoane, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei de căi ferate din Caucazul de Nord. Poliţia locală a informat că locomotiva şi cele cinci vagoane s-au răsturnat şi că alte şase vagoane au deraiat.

Ministerul de Interne rus a exclus un atac terorist ca posibilă cauză a accidentului, pe care l-a atribuit unei defecţiuni tehnice.

În 2009, o bombă artizanală a provocat deraierea trenului rapid „Nevski Express” care circula între Moscova şi Sankt Petersburg, ucigând 27 de persoane, potrivit sursei citate