Un tren Intercity, repus în circulaţie după 8 ani, s-a stricat la prima cursă

CFR Călători anunţa zilele trecute reintroducerea trenurilor Intercity, pe rutele pe care viteza și condițiile tehnice permit acest serviciu. Doar că primul tren s-a stricat şi a rămas blocat pe traseu la scurt timp după ce a plecat din gară.

11 dec. 2022, 23:55
Un tren Intercity, repus în circulaţie după 8 ani, s-a stricat la prima cursă

Prima zi de relansare a trenurilor Intercity după 8 ani, prima defecțiune majoră. Locomotiva garniturii Suceava-București s-a stricat și trenul a rămas blocat pe traseu.

Trenul a plecat din municipiul Suceava la ora 5:45 și ar fi trebuit să sosească în Gara de Nord București la ora 11:30. Cu toate acestea, trenul nu a apucat să iasă din județ. Garnitura s-a defectat în localitatea Dolhasca din județ, potrivit monitorulsv.ro.

Călătorii, deja cu nervii întinși la maxim, nu au avut ce să facă decât să aștepte ca totul să se rezolve. Trenul a ajuns la București Nord cu o întârziere de două ore.

De Sfântul Nicolae, CFR Călători anunţat că după o pauză de 8 ani, este reintrodusă categoria de tren Intercity pe rutele pe care viteza și condițiile tehnice permit acest serviciu.

Citeşte şi: Un tramvai 41 s-a stricat la câteva ore după inaugurare. Momentan nu se cunosc cauzele defecţiunii

Compunerea trenurilor Intercity este asigurată cu un număr de peste 30 vagoane de călători (vagoane clasa I, vagoane clasa a II-a și vagoane clasa a II-a cu spațiu destinat serviciului de alimentație publică). Toate vagoanele sunt modernizate și sunt dotate la nivelul standardelor actuale, cu instalație de climatizare, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop, instalație de sonorizare, afișaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase în fiecare capat al salonului, anunţat CFR Călători.