Un tren plin cu pasageri s-a stricat în drum spre Bucureşti. Care a fost întârzierea

Pasagerii trenului InterRegio Deva-Bucureşti au avut parte de momente neplăcute, după ce locomotiva s-a stricat. Aceştia au ajuns la destinaţie cu o întârziere de două ore.

09 aug. 2022, 17:16
Un tren plin cu pasageri s-a stricat în drum spre Bucureşti. Care a fost întârzierea

Un tren plin cu pasageri s-a stricat în drum. Este vorba despre trenul InterRegio Deva-Bucureşti Nord. Acesta a avut o întârziere de două ore.

Un tren plin cu pasageri s-a stricat în drum. Reacţia CFR Călători

CFR Călători informează că defecţiunea aparută la locomotiva trenului IR 1824 Deva-Bucureşti Nord s-a produs din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Trenul şi-a reluat circulaţia în condiţii de siguranţă cu o locomotivă de ajutor, iar pasagerii au ajuns la destinaţie cu o întârziere de aproximativ 120 de minute.

Potrivit CFR Călători, pasagerii trenului defect au primit apă în staţia Roşiori Nord.

Citeşte şi Cât costă un bilet de tren din București spre Brașov sau Constanța. CFR Călători a scumpit biletele în aceeași zi în care a majorat și durata călătoriilor

Călătoria cu trenul în condiţii de caniculă. Sfaturi utile de la CFR Călători

CFR Călători anunţă că în această perioadă face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare.

Compania anunţă că întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în timpul călătoriei.

„Pot apărea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali. Pentru menţinerea în funcţiune a instalaţiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanţă climă în reviziile de vagoane care formeaza garniturile de tren precum şi însoţirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situaţii de caniculă”, transmite CFR Călători.

În condiţiile utilizării întregului parc de material rulant, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziţie în graficul unei zile de circulaţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

„În staţiile mari, cu trafic crescut de pasageri, vor fi efectuate controale la urcarea în trenurile CFR Călători. În acest sens, este bine ca pasagerii să aibă pregătite legitimaţiile de călătorie pentru optimizarea urcării. Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În principalele staţii de cale ferată cu trafic sporit, personalul CFR Călători este pregătit să ofere apă călătorilor, în situaţii deosebite”, mai arată compania într-un comunicat de presă.

CFR Călători recomandă pasagerilor, în special celor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale, să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, să aibă medicaţia necesară în caz de nevoie şi să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Citeşte şi Atac cibernetic de amploare în România. Capcane pe Internet inclusiv cu însemnele CFR Călători. „Nu accesați link-ul!”