Un tribunal a condamnat la moarte 16 persoane pentru că au incendiat şi ucis o elevă de 19 ani

Justiţia din Bangladesh a condamnat la moarte joi 16 persoane pentru uciderea unei tinere de 19 ani, care a fost arsă de vie pentru că depusese plângere de hărţuire sexuală împotriva şefului şcolii coranice la care învăţa.

24 oct. 2019, 14:11

Moartea lui Nusrat Jahan Rafi în aprilie a suscitat o vie emoţie şi a declanşat manifestaţii de-a lungul întregii ţări din Asia de Sud. Procesul celor 16 acuzaţi, între care profesorul tinerei fete şi trei dintre colegii ei, a început în iunie la un tribunal special din districtul Feni (sud-est).

‘Verdictul dovedeşte că nicio crimă nu rămâne nepedepsită în Bangladesh. Avem stat de drept’, a declarat pentru presă procurorul Hafez Ahmed, imediat după pronunţarea sentinţei într-o sală de şedinţe aglomerată şi în condiţii de înaltă securitate, informează Agerpres.

Citeşte şi Elevă de 17 ani, dată dispărută după ce nu s-a mai întors de la şcoală. UPDATE: Fata a fost găsită a doua zi

Potrivit autorităţilor, tânăra a fost atrasă pe acoperişul şcolii coranice din Sonagazi. Agresorii i-au cerut să-şi retragă plângerea de hărţuire sexuală pe care o depusese cu puţin timp în urmă împotriva directorului instituţiei.

Pentru că a refuzat să se conformeze, aceştia au stropit-o cu benzină şi i-au dat foc. Ea a încetat din viaţă din cauza rănilor cinci zile mai târziu, la 10 aprilie, fapt ce a provocat un scandal uriaş în această ţară de 160 milioane de locuitori.

Toţi acuzaţii au pledat ‘nevinovat’. Opt dintre ei au declarat la tribunal că anchetatorii i-au forţat să semneze procese verbale care mărturisesc implicarea lor în crimă, iar unii dintre aceştia susţin că au fost torturaţi.