Un truc util în tratamentul hipertensiunii

Valoarea tensiunii arteriale ar trebui menținută în parametri optimi pentru a nu surveni probleme de sănătate ulterioare.

RomaniaTV.net
02 apr. 2018, 09:05
Un truc util în tratamentul hipertensiunii

Hipertensiunea arterială (HTA), mai este cunoscută și sub denumirea de „ucigaşul tăcut”, deoarece de cele mai multe ori, oscilațiile sale nu sunt resimțite decât în urma unui consult amănunțit, asta în cazul în care oscilațiile nu sunt atât de mari încât să îți ofere discomfort sau alte dureri care să te ducă cu gândul că ceva nu este în regulă în organismul tău.

De cele mai multe ori, specialiştii afirmă că la baza acestei probleme există o serie de factori de risc precum vârsta peste 40-45 de ani, istoricul familial, obezitatea, consumul excesiv de alcool și de sare, diabetul, sedentarismul sau chiar colesterolul crescut.

Citeşte şi Ce semnale trimite organismul când tensiunea e prea mare sau prea mică

Atacul de cord și valoarea tensiunii

Cea mai gravă complicaţie a hipertensiunii arteriale este apariţia unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

Tensiunea arterială indică presiunea din interiorul vaselor de sânge. Aceasta se măsoară cu ajutorul unui tensiometru care se aplică pe braţ şi se determină două valori: una maximă (sistolică) şi cealaltă minimă (diastolică).

În mod normal valoarea normală este 120/70 mmHg. Dacă la mai multe măsurători se regăsește o valoare mai mare sau mai mică decât aceasta, înseamnă că există o problemă ce trebuie studiată amănunțit.

Află în ce constă metoda prin care poți să-ți normalizezi tensiunea arterială AICI.