Un turc urmărit internaţional după ce şi-a împuşcat doi conaţionali a fost prins în Voluntari

Un cetăţean turc dat în urmărire internaţională de autorităţile de la Ankara după ce, în urmă cu zece ani, a rănit doi conaţionali pe care i-a împuşcat în faţa unui bar, a fost prins de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR.

05 aug. 2013, 11:11
Un turc urmărit internaţional după ce şi-a împuşcat doi conaţionali a fost prins în Voluntari

„La data de 2 august a.c., poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR au depistat, pe raza oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, un cetăţean turc, de 28 de ani, urmărit internaţional”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Potrivit unor surse din Poliţie, bărbatul se numeşte Fatih Yangircan şi este acuzat că de poliţiştii turci că, la 17 decembrie 2003, a rănit doi bărbaţi, pe care i-a împuşcat în faţa unui bar. Ulterior, turcul ar fi fugit din ţară şi s-a stabilit în România, unde a început o afacere.

Pe numele lui Yangircan, la 19 iulie a fost emis emis un mandat european de arestare, pentru „vătămare corporală şi port de arme de foc şi muniţie, fără permis de armă”.

Bărbatul a fost prezentat, luni, Curţii de Apel Bucureşti, care a hotărât arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile, în vederea extrădării sale în Turcia.