Un turist din Ungaria a murit în Masivul Bucegi

Un turist din Ungaria a murit, sâmbătă după-amiază, în timp ce se afla la Vârful Omu în Masivul Bucegi. Salvamontiştii au fost solicitaţi pentru a coborî trupul neînsufleţit al bărbatului, intervenţia acestora fiind necesară şi în cazul unui turist rănit, dar şi al unuia rătăcit în munţi.

RomaniaTV.net
07 sept. 2013, 16:06
Un turist din Ungaria a murit în Masivul Bucegi

Un turist maghiar aflat în vacanţă în România a murit, sâmbătă după-amiază, în timp ce se afla pe munte, la Vârful Omu din Masivul Bucegi, bărbatul făcând, cel mai probabil, infarct. Salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină pentru a coborî de pe munte trupul neînsufleţit al turistului străin.

Potrivit Mediafax, în acelaşi timp, salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi să intervină în ajutorul unui turit care a urcat pe un traseu în Masivul Bucegi şi nu mai poate coborî. Este vorba despre un turist care, în timp se afla pe Valea Bucşoiului, a călcat greşit şi a suferit, cel mai probabil, o fractură la gleznă din cauza căreia nu se mai poate deplasa.

Totodată, salvamontiştii din Buşteni intervin şi pentru recuperarea unui turist care a urcat pe munte şi s-a rătăcit în zona cunoscută sub denumirea „Circurile Văii Albe”.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a precizat că echipele de salvatori montani încearcă aă ajungă cât pot de repede la toate cele trei solicitări.

Citeşte şi: Un bărbat a murit după ce a căzut în gol, în Masivul Făgăraş