Un ucigaş în serie, printre suporterii de carton aflaţi în tribune în Australia

La reluarea campionatului de rugby în XIII, care a marcat la finele săptămânii trecute revenirea sportului profesionist în Australia, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, Federaţia de specialitate a propus fanilor să plătească 22 de dolari australieni (13,5 euro) pentru a-şi imprima chipul pe carton, cu scopul de a umple tribunele goale, informează cotidianul L'Equipe potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 14:20
Un ucigaş în serie, printre suporterii de carton aflaţi în tribune în Australia

Insipirându-se din modelul meciurilor de fotbal din Germania, Federaţia australiană (NRL) a vrut să marcheze reluarea competiţiei, care se desfăşoară însă cu porţile închise, dar unii dintre suporteri au făcut farse şi au trimis fotografii inedite, cum ar fi cea a lui Harold Shipman, supranumit „Dr. Death” („Doctorul Moarte”), un medic englez găsi vinovat că a ucis 15 dintre pacienţii săi, în anul 2000.

Citeşte şi: Duckadam, dezvăluire şocantă: „Nu mai ajungeam la Sevilla, nu mai apăram acele penaltiuri, iar azi nu îmi mai lua nimeni interviu”

Portretul său a putut fi văzut în tribune la meciul dintre Penrith Panthers şi Newcastle Knights, în timp ce acesta s-a sinucis în detenţie în urmă cu peste 15 ani.

Polemica stârnită pe marginea acestui subiect a determinat NRL să anunţe o reformă a acestui sistem. „Vom revizui procesul de control. Acest weekend a fost o probă şi probele sunt menite să rezolve problemele„, a transmia Liga într-un comunicat.

Suspendat pe 24 martie, după 2 etape, sezonul din National Rugby League (NRL) s-a reluat cu un protocol sanitar strict, iar meciurile sunt cu porţile închise.

Experţii medicali ai Federaţiei Internaţionale de Rugby propun interzicerea grămezilor din motive sanitare

Grupul medical al Federaţiei internaţionale de rugby (World Rugby) a propus interzicerea temporară a grămezilor ordonate, în cadrul unei vaste remanieri a legilor sportului cu balonul oval, avută în vedere din cauza pandemiei de coronavirus, informează cotidianul britanic The Telegraph.

De asemenea, placajele din faţă, mobilizările în grup ale echipei şi scuipatul vor fi de asemenea interzise, în timp ce jucătorii vor fi obligaţi să îşi schimbe tricourile şi căştile la pauză, pentru reducerea riscurilor de transmitere a Covid-19.

Raportul recomandă jucătorilor să îşi spele mâinile şi faţa cu săpun timp de 20 de secunde, înaintea fluierului de start şi la pauză, iar mingile utilizate în timpul jocului vor fi schimbate şi spălate frecvent.

Recomandările vor fi supuse analizei Comitetului Executiv al World Rugby, care se va reuni în cursul acestei săptămâni şi care va publica apoi directivele legii temporare. Acestea vor fi ulterior adoptate de fiecare naţiune în funcţie de gradul de infectare cu noul coronavirus, subliniază The Telegraph.

Aceste măsuri sunt propuse după ce au fost examinate riscurile de transmitere a Covid-19 prin transpiraţie şi salivă.

Grămezile constituie, în opinia experţilor medicali, riscul cel mai ridicat, pentru că ele reprezintă 50% din timpul de expunere puternică în timpul unui meci.