Un ucrainean de 20 de ani a vrut să intre în România cu certificat de pensionar. Îl cumpărase din Herson, cu 1.500 de dolari

În Transcarpatia, la punctul de control Slatina, polițiștii de frontieră au demascat o altă încercare de trecere ilegală a frontierei, un ucrainean de 20 de ani „s-a prefăcut” că este pensionar.

05 mai 2022, 10:19
Un ucrainean de 20 de ani a vrut să intre în România cu certificat de pensionar. Îl cumpărase din Herson, cu 1.500 de dolari

„Conaționalul nostru ucrainean, în vârstă de 20 de ani, din Herson, a încercat să ajungă în România vecină și i-a oferit inspectorului un certificat de pensie pentru a verifica documentele”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina, postat pe Facebook. În timpul studierii mai atente a documentului prezentat la graniţă, polițiștii de frontieră au constatat că acesta a fost falsificat.

În timpul interviului, pensionarul îndurerat a spus că a cumpărat un certificat de la un om de afaceri ucrainean din Herson, pentru 1.500 de dolari”, au mai transmis polițiștii de frontieră.

Citeşte şi Ministrul Turismului din Bulgaria, sătul de refugiaţi din Ucraina: „După trei luni de omenie, aceşti oameni trebuie să muncească, să plătească chirie, ca toţi ceilalţi”

Pe de altă parte, numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în România miercuri a crescut cu 4,9% faţă de ziua precedentă, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). „În data de 04.05.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 71.581 de persoane, dintre care 8.148 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 4,9% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.583 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.764 cetăţeni ucraineni (creştere cu 3,1%)„, precizează IGPF.

De la declanşarea crizei până miercuri, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 859.183 de cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 893.712 ucraineni.

Citeşte şi Mărturia unei femei care a reuşit să scape din Mariupol: Topeam zăpadă. Aveam limită de o cană de apă pe zi și două linguri de orez de persoană