Un uragan a lovit insulele Feroe, provocând pagube materiale însemnate

Un uragan a afectat insulele Feroe în noaptea de joi spre vineri, cauzând pagube materiale importante şi provocând evacuarea a numeroase persoane, a declarat un reprezentant al poliţiei din Torshavn, capitala arhipelagului danez din Atlanticul de Nord.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 13:39
Un uragan a lovit insulele Feroe, provocând pagube materiale însemnate

„A fost un uragan (…). Ne-au fost semnalate multe pagube materiale, dar nicio victimă până în acest moment”, a declarat poliţistul Rani Wardum, precizând că nu se cunoaşte încă amploarea pagubelor.

„Rafalele de vânt au atins 55 de metri pe secundă”, adică 198 de kilometri pe oră în anumite locuri, a precizat un meteorolog al Centrului de meteorologie danez, Mogens Roenebek.

„Mai multe case au rămas fără acoperişuri şi a trebuit să evacuăm un azil. Pensionarii au fost mutaţi într-un spital”, a adăugat poliţistul.

Mai mulţi locuitori a trebuit de asemenea să fie mutaţi în timpul nopţii şi mai multe bărci au eşuat pe ţărm, conform declaraţiilor lui Wardum.

„Vântul este încă puternic, dar a fost mai violent ieri seară şi azi noapte”, a mai adăugat poliţistul, precizând că mai ales coasta de sud a insulelor Feroe a fost afectată.

Uraganul se îndreaptă acum spre coasta de vest a Norvegiei, provocând „o vreme capricioasă cu valuri mari”, a declarat Roenebek.