Un urs a rămas blocat în sârmele unui gard la Buzău

Un urs care rămăsese blocat în sârmele unui gard, în zona localităţii buzoiene Lopari, a fost tranchilizat şi eliberat apoi de echipe specializate. La intervenţia de miercuri au participat specialişti din cadrul AJVPS, DSVSA, Gărzii Forestiere, poliţişti, jandarmi şi de la Agenţia de Protecţie a Mediului.

03 oct. 2018, 16:52
Un urs a rămas blocat în sârmele unui gard la Buzău

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, în cursul zilei de miercuri, un paznic de vânătoare din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Buzău a constatat că, în zona localităţii Lopari, un urs adult a rămas blocat în sârmele unui gard de delimitare a unei proprietăţi private.

În acest context, au fost puse în aplicare prevederile procedurii judeţene privind intervenţia în situaţia prezenţei unor animale sălbatice în mediul intravilan, fiind alertate instituţiile cu atribuţii, respectiv Prefectura Buzău, Agentia de Protecţie a Mediului, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Primaria localităţii, Garda Forestieră, Poliţia Judeţeană şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Zona a fost asigurată de către poliţişti şi jandarmi până la sosirea echipei specializate care a tranchilizat animalul, iar după îndepărtarea sârmelor acesta a fost transportat şi eliberat în mediul natural.