Un urs polar, gonit de câini din apropierea unei staţii meteo siberiene FOTO

Când trăieşte într-unul din cele mai izolate locuri din lume, câinele chiar este prietenul tău cel mai bun şi singurul tău protector. Mai mulţi câini au alungat un urs polar, care se apropiase prea mult de o staţie meteo din Siberia.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 18:54
Un urs polar, gonit de câini din apropierea unei staţii meteo siberiene FOTO

Ursul polar era înfometat şi căuta de mâncare prin gunoaiele unei staţii meteo de pe insula Bely, aflată în capătul peninsulei Yamal, din Siberia.

Celor trei căţei nu le-a fost frică de marele urs, care i-ar fi putut ucide cu o singură lovitură dacă ar fi vrut, şi l-au îndepărtat prin lătrături şi mârâituri. Deşi ursul polar nu a fugit de ei, s-a retras în altă zonă.

Staţia meteo de pe insula Bely există încă din 1934. Patru oameni lucrează acolo şi trimit la Moscova informaţii despre vreme din trei în trei ore. Urşii polari îi vizitează frecvent.

Fotografiile au fost realizate de Sergey Anisimov, care fusese invitat la staţia meteo de guvernul local.

„Ursul căuta prin diverse cutii, probabil mâncare. Când am coborât din elicopter, am observat că ursul se apropiase la circa 30 de metri de noi. Câinii încercau să ne protejeze şi am tras în aer cu un pistol de semnalizare, pentru a-l speria. Ursul s-a retras şi s-a aşezat (…) Când am plecat, ursul era încă acolo şi ne privea cu ochi trişti”, povesteşte fotograful.

Soarta urşilor polari este şi ea tristă: din cauza schimbărilor climatice, mările nordice îngheaţă mult mai târziu decât ar trebui, timp în care urşii polari, aflaţi pe uscat, nu mănâncă decât vieţuitoare mici. Ei depind de gheţurile marine, întrucât pe ele vânează foci, principala lor sursă de grăsime.