Trafic feroviar BLOCAT în Hunedoara după ce un utilaj de curăţare a şinelor a mers singur 12 km VIDEO

Circulaţia trenurilor pe tronsonul de cale ferată Simeria - Petroşani a fost oprită timp de două ore, în noaptea de joi spre vineri, după ce o drezină cu un vagon tehnologic a rulat necontrolat între staţiile Bretea Triaj şi Călan din judeţul Hunedoara şi a lovit un stâlp de electricitate, care s-a prăbuşit apoi peste şine, blocând traficul feroviar. 

28 mart. 2014, 07:35
Trafic feroviar BLOCAT în Hunedoara după ce un utilaj de curăţare a şinelor a mers singur 12 km VIDEO

Pe drumul său, drezina a produs mai multe pagube. Întreaga noapte, în zonă, trenurile au circulat pe un singur fir.

Citeşte şi ACCIDENT MORTAL în Olt: Un bărbat a fost strivit de tren

„În urma garării pe linia respectivă a fost rupt un stâlp de la linia de contact, iar vagonul care era în compunerea ciurului a fost deraiat de pe şine şi răsturnat. Din cauza acestui incident traficul feroviar a fost închis pe linia de cale ferată Simeria- Petrosani aproximativ 2 ore şi 40 de minute. Se circula pe un singur fir”, a declarat Constantin Bălţatu, comandant adjunct al Poliţiei TF Hunedoara.

Drezina şi vagonul tehnologic au fost garate joi după-amiază în staţia Bretea Triaj, dar se pare că nu ar fi fost asigurate corespunzător de mecanicul garniturii. La un moment dat, garnitura a început să ruleze singură pe calea ferată, iar după 12 kilometri parcurşi a fost observată şi direcţionată spre o linie de rezervă.

În zona staţiei CFR Călan, vagonul tehnologic a deraiat şi a lovit un stâlp de susţinere a liniei electrice de înaltă tensiune. Stâlpul s-a prăbuşit peste liniile de cale ferată şi a blocat circulaţia trenurilor pentru două ore. 

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest incident. Cauzele deraierii şi modul în care au fost asigurate drezina şi vagonul tehnologic vor fi anchetate de o comisie a Regionalei CFR Timişoara.