Un vaccin împotriva cancerului elimină tumorile în cazul şoarecilor, susţin cercetătorii de la Stanford

Injectarea unor cantităţi infime de agenţi de stimulare a sistemului imunitar direct în tumori solide la şoareci poate elimina orice urmă de cancer, inclusiv metastaze netratate, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii Stanford, SUA, informează News.ro.

RomaniaTV.net
01 feb. 2018, 08:14
Un vaccin împotriva cancerului elimină tumorile în cazul şoarecilor, susţin cercetătorii de la Stanford

Metoda funcţionează pentru multe tipuri diferite de cancer, inclusiv pentru cele care apar spontan.

Cercetătorii consideră că aplicarea locală a unor cantităţi minuscule de agenţi ar putea deveni o terapie rapidă şi ieftină pentru cancer fără efectele secundare produse de stimularea imunităţii în întreg corpul.

„Când folosim aceşti doi agenţi împreună, putem observa eliminarea tumorilor din întreg corpul”, a declarat Ronald Levy, doctor în oncologie.

„Această abordare trece peste procesul de identificare a unor ţinte de imunitate specifice tumorilor şi nu este necesară activarea completă a sistemului imunitar sau modificarea celulelor imunitare ale unui pacient”, a adăugat Levy.

Unul dintre agenţi este deja aprobat pentru a fi folosit pe oameni iar celălalt a fost deja testat pentru folosirea pe oameni în cadrul unor experimente clinice.

În ianuarie a fost lansat un experiment clinic pentru testa efectele acestui tratament pentru pacienţii cu limfoma.