Un val de aer saharian loveşte România. La amiază temperaturile resimţite se apropie şi chiar trec de pragul caniculei

Un val de aer saharian loveşte România în următoarea perioadă. Meteorologii anunţă o încălzire accentuată a vremii, cu valori maxime caniculare în multe zone din ţară. Instabilitate atmosferică va continua să se manifeste aproape zilnic, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

14 iun. 2019, 09:41
Un val de aer saharian loveşte România. La amiază temperaturile resimţite se apropie şi chiar trec de pragul caniculei

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă, caniculară în regiunile nord-vestice. Disconfortul termic va fi accentuat, îndeosebi în zonele de câmpie, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local la deal și munte și în sud-est și pe suprafețe mici în restul țării. Aversele vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 – 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

O nouă avertizare meteo. Temperaturi caniculare, disconfort termic şi instabilitate atmosferică până duminică seara

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara local în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în rest, cu precădere în sudul țării. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil cu înnorări după-amiaza și seara când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului după-amiaza și seara local în vestul și sudul țării și izolat în rest. Pe suprafețe mici vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 10 și 23 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea călduroasă va persista, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.