Un vasluian a somat CAS să nu i se elibereze cardul electronic de sănătate cu cip

Un fost angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a somat, sub ameninţarea acţionării în instanţă, Casa de Asigurări de Sănătate să nu i se elibereze cardul electronic de sănătate cu cip din dorinţa de a-i fi respectat dreptul la viaţa intimă şi privată.

RomaniaTV.net
13 mart. 2013, 17:37
Un vasluian a somat CAS să nu i se elibereze cardul electronic de sănătate cu cip

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a primit o notificare de la un asigurat, printre altele fost angajat al DSP Vaslui, care nu doreşte să i se elibereze cardul electronic de sănătate cu cip „din motive bazate, în principal, pe libertatea gândirii şi a opiniilor şi pe libertatea conştiinţei”, potrivit Mediafax.

Mai mult decât atât, asiguratul susţine că nu acceptă includerea lui într-un sistem informatic global, de evidenţă, supraveghere şi control, în care să fie introduse date privind viaţa lui privată.

Din dorinţa de a i se respecta dreptul la viaţa intimă şi privată, fostul angajat al DSP Vaslui solicită ca şi pe viitor dovada plăţii contribuţiei la fondul de sănătate să se facă tot cu adeverinţă pe care să o primească, la cerere, de la CJAS Vaslui.

„Noi nu avem nicio competenţă să răspundem acestei solicitări, având în vedere că emitentul tuturor cardurilor este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. De aceea, noi am transmis mai departe, la Bucureşti, acea notificare şi aşteptăm un răspuns concret”, a declarat, miercuri, directorul CJAS Vaslui, Simona Polak.

În finalul notificării, CJAS Vaslui este somată de către asigurat să-i răspundă pozitiv şi în termenul legal la notificarea făcută, în caz contrar urmând a se adresa instanţei de judecată, unde va solicita şi daune materiale.