Un vicepremier rus a propus înfiinţarea unei baze de cercetare ştiinţifică pe Lună

Un vicepremier rus, Dmitri Rogozin, a propus marţi înfiinţarea unei baze de cercetări ştiinţifice pe Lună, la doar o zi după ce premierul rus Dmitri Medvedev criticase industria spaţială rusă pentru numeroasele eşecuri suferite în ultima perioadă.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 11:08
Un vicepremier rus a propus înfiinţarea unei baze de cercetare ştiinţifică pe Lună

Propun să începem lucrul pentru a îndeplini o sarcină uriaşă. O astfel de sarcină ar putea fi crearea, să zicem, a unei staţii pe Lună, a unei baze pe Lună„, a declarat Rogozin pentru postul de radio Vesti FM.

„Cosmonauţii ruşi au învăţat să lucreze în condiţii de gravitaţie redusă, să lucreze pe orbită şi să facă experimentele necesare. De ce să nu încercăm să creăm o mare staţie pe Lună”, a adăugat el.

Luni, Dmitri Medvedev a criticat cu asprime industria spaţială rusă, confruntată în ultimul an cu o serie de eşecuri, ce au condus la pierderea mai multor sateliţi şi a altor dispozitive spaţiale, în special a unui vehicul de tip cargo ce ar fi trebuit să aprovizioneze Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Premierul rus a spus că această situaţie „este inacceptabilă”.

Rusia este în prezent singura ţară capabilă să asigure transportul echipajelor de astronauţi spre ISS, de la retragerea din circulaţie în vara anului 2011 a navetelor spaţiale americane.


loading...