Un vicepreşedinte al Adunării Naţionale demisionează. Este acuzat de hărţuire sexuală

Publicat: Luni, 09 Mai 2016 20:01 // Actualizat: Luni, 09 Mai 2016 20:01 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul ecologist francez Denis Baupin a demisionat luni din funcția de vicepreședinte al Adunării Naționale (camera inferioară a Parlamentului Franței) după apariția unor acuzații de 'hărțuire și agresiune sexuală', un scandal care discreditează din nou clasa politică franceză, la cinci ani după afacerea DSK.

Președintele Adunării Naționale, Claude Bartolone, i-a cerut lui Baupin (41 ani) să demisioneze după ce luni apăruseră în presă dezvăluiri despre presupusele fapte comise de către deputatul francez și mărturiile a opt femei, dintre care patru parlamentare franceze.

Căsătorit cu Emmanuelle Cosse, care este ministru al locuințelor în guvernul de la Paris, Denis Baupin a părăsit în aprilie partidul Europa Ecologică-Verzii (EELV) din cauza unor ''dezacorduri strategice''.

El a respins acuzațiile formulate la adresa sa, pe care le consideră mincinoase și defăimătoare. ''Denis Baupin contestă în mod fundamental ideea de hărțuire sexuală și, mai mult, pe cea de agresiune sexuală, care îi sunt total străine'', a dat asigurări avocatul deputatului într-un comunicat de presă, subliniind că demisia clientului său vizează ''să-și poată asigura apărarea''.

Dintre deputatele franceze care au denunțat comportamentul lui Baupin, purtătoarea de cuvânt a EELV, Sandrine Rousseau, rememorează fapte petrecute în octombrie 2011 în timpul unei reuniuni a partidului desfășurate la Montreuil, în apropiere de Paris.

''La un moment dat, am vrut să fac o pauză'', a declarat ea pentru site-ul Mediapart și postul de radio France Inter. ''Pe culoarul de lângă sală a venit Denis Baupin. M-a blocat la perete și a încercat să mă îmbrățișeze. L-am respins violent'', a adăugat Sandrine Rousseau.

O deputată ecologistă din nord-vestul Franței, Isabelle Attard, care a părăsit EELV în decembrie 2013, a evocat la rândul său ''hărțuirea cvasi-cotidiană prin SMS-uri provocatoare''. Ea a precizat că respectivele mesaje au fost primite din iunie 2012 până la finalul lui 2013, afirmând că ''mai multe deputate au primit același SMS''.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mai 21:12
...apariția unor acuzații de ‘hărțuire și agresiune sexuală’, un scandal care discreditează din nou clasa politică Citește mai departe… ...
09 mai 20:17
...apariția unor acuzații de ‘hărțuire și agresiune sexuală’, un scandal care discreditează din nou clasa politică Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
09 mai 20:17
... Deputatul ecologist francez Denis Baupin a demisionat luni din funcția de vicepreședinte al...
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H