Un viceprimar care a încasat peste 100.000 de lei ca „spor de dificultate”, obligat de instanţă să îi returneze

Cererea a fost făcută chiar de Primăria Şibot din Alba, în urma unui control al Curţii de Conturi, care s-a adresat instanței şi a cerut, în total, ca fostul viceprimar, care a îndeplinit în mandatul trecut pentru o perioadă și atribuțiile de primar, să plătească suma de 117.788 de lei şi dobânda aferentă, încasată în perioada ianuarie 2018 – octombrie 2020 cu titlu de spor de dificultate.

22 aug. 2023, 17:58
Un viceprimar care a încasat peste 100.000 de lei ca „spor de dificultate”, obligat de instanţă să îi returneze

Sporul de dificultate a fost acordat viceprimarului din Alba în baza unor dispoziții ale primarului comunei, care au fost însă anulate pe cale judecătorească.

Tribunalul Alba a pronunțat în 6 iulie 2023 o hotărâre executorie şi a constat că o parte din sumele primite de acesta nu mai trebuie returnate pentru că a intervenit prescripția dreptului la acțiune.

Astfel instanța „obligă pârâtul să restituie reclamantei suma de 109.401 lei, încasată în perioada ianuarie 2018 – octombrie 2020 cu titlu de spor de dificultate. Obligă pârâtul să restituie reclamantei sumei încasate cu titlu de normă de hrană ulterior datei de 22 iulie 2019”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba, citată de Ziarulunirea.ro.

Fostul viceprimar a contestat hotărârea la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citeşte şi: Ministrul de Interne Cătălin Predoiu anunţă trimiterea corpului de control la IPJ Constanţa: „Asigur că orice neglijenţă sau vinovăţie constatată va fi supusă rigorilor legii”