Un virus misterios se răspândeşte în India. Febra a ucis cel puţin 50 de oameni, majoritatea copii

Un virus misterios se răspândeşte în India. Panică printre indieni, după ce aproximativ 50 de oameni, majoritatea copii, au murit. Medicii cred că o infecție virală transmisă de țânțari ar putea fi principala cauză a deceselor.

01 sept. 2021, 13:23
Un virus misterios se răspândeşte în India. Febra a ucis cel puţin 50 de oameni, majoritatea copii
Un virus misterios se răspândeşte în India

Un virus misterios se răspândeşte în India. De mai bine de o săptămână, copiii din mai multe regiuni din Uttar Pradesh, din nordul Indiei, se trezesc cu febră mare și transpirație excesivă.

Citeşte şi: Copiii care au avut varianta indiană a coronavirusului, dispuși la o afecțiune extrem de gravă. Pericol de șoc septic și inflamația organelor

Un virus misterios se răspândeşte în India

Mulți dintre ei s-au plâns de dureri articulare, dureri de cap, deshidratare și greață. În unele cazuri, au apărut erupții cutanate pe picioare și brațe. Niciunul dintre persoanele decedate nu a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Decesele din Uttar Pradesh au provocat o avalanșă de titluri alarmante, care au stârnit panică, despre o „febră misterioasă“ care se răspândește în țările din cel mai populat stat din India.

Medicii din câteva dintre districtele afectate – Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj și Firozabad – cred că dengue, o infecție virală transmisă de țânțari, ar putea fi principala cauză a deceselor, scrie BBC, citat de Aleph News.

Musonul face ravagii în Asia

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în India în urma prăbuşirii unui zid după o alunecare de teren declanşată de ploile musonice abundente din Mumbai, au anunţat autorităţile indiene.

De asemenea, în nordul Chinei, două baraje din regiunea autonomă Mongolia Interioară s-au prăbuşit în urma ploilor torenţiale.

Am văzut o fetiţă care a rămas blocată printre resturi. Ea striga după ajutor„, a declarat pentru AFP un locuitor afectat de musonul din Chembur. ‘‘Avea corpul blocat în noroi. Cumva, am reuşit să o extrag. Avea răni la picioare. Abia am supravieţuit şi eu acestei prăbuşiri”, a spus el, citat de The Guardian.

Într-o suburbie din Vikhroli, la nord-est de oraş, zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren care a afectat cinci case. (Citeşte AICI mai multe detalii)


loading...
Partenerii noștri