Un virusolog din Italia critică România pentru rata mică de vaccinare: „Care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Virusologul Fabrizio Pregliasco critică România pentru rata mică de vaccinare. Acesta explică faptul că persoanele vaccinate se pot infecta cu noul coronavirus, însă încărcătura virală va fi mai mică şi perioada de contagiune va fi mult mai scurtă.

01 dec. 2021, 16:48
Un virusolog din Italia critică România pentru rata mică de vaccinare: „Care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Un virusolog din Italia critică România pentru rata mică de vaccinare. Profesorul Fabrizio Pregliasco spune că un vaccinat infectează de 20 de ori mai puţin decât un nevaccinat.

Un virusolog din Italia critică România pentru rata mică de vaccinare

Fabrizio Pregliasco spune că beneficiile vaccinării împotriva coronavirusului se văd în statistica generală.

Citeşte şi Omicron, noua tulpină de COVID-19, nu a fost identificată pe teritoriul României. Ce arată primul studiu pe bază de secvenţiere

”Mai simplu spus: un vaccinat infectează de douăzeci de ori mai puțin decât un nevaccinat. Deci, din nou, beneficiul se vede în statistica generală, nu vom înțelege asta dacă ne uităm la un singur caz. Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”, a transmis profesorul, potrivit AlephNews. 

Profesorul italian spulberă mitul potrivit căruia vaccinul ar favoriza mutațiile coronavirusului.

„Se știe că vaccinul nu este panaceul, se știe că nu protejează 100% de virus, se știe că persoanele vaccinate riscă oricum să contracteze boala, uneori grav. Știm însă și că după două doze protecția împotriva Covid este de 80%, dar scade după 6 luni la 55%, motiv pentru care este necesară o a treia doză. Puterea vaccinului e arătată de statistici: o persoană nevaccinată are cu 14 mai multe șanse să ajungă la terapie intensivă decât una vaccinată. Nu mi se pare „avantaj” deloc mic”, mai spune Fabrizio Pregliasco.

Profesorul Fabrizio Pregliasco este președintele Asociației Naționale de Asistență Publică, cel mai mare organism al voluntarilor din sănătate din Italia.

În România, numărul total de doze administrate din 27 decembrie 2020 este de 14.927.256.

Citeşte şi Directorul Pfizer/BioNTech afirmă că vaccinul este eficient împotriva efectelor severe ale tulpinei Omicron