Un vulcan aruncă nori negri de cenuşă. Seismologii avertizează că va fi o erupţie puternică

Erupţia vulcanică este foarte puternică, iar cerul s-a înnegrit şi stratul de funingine a întunecat cerul la Manila. Seismologii avertizează că s-ar putea produce în orice moment o erupţie şi mai puternică, precum şi un val tsunami.

13 ian. 2020, 20:13
Un vulcan aruncă nori negri de cenuşă. Seismologii avertizează că va fi o erupţie puternică

Mii de oameni au fost evacuaţi din locuinţele lor din apropiere de Taal, unul dintre cei mai mici vulcani activi, care aruncă nori de cenuşă pentru a doua zi consecutivă din craterul unui lac aflat la aproximativ 70 de kilometri la Sud de centrul Manilei. 

Cercetătoarea Maria Antonia Bornas de la Institutul de Vulcanologie şi Seismologie le-a spus reporterilor că magma a fost detectată şi se află încă la adâncime, dar este aşteptat ca erupţia să se producă. Autorităţile au informat că o erupţie vulcanică ar putea să antreneze un tsunami.

Citeşte şi Nuntă inedită! Doi tineri şi-au unit destinele la poalele vulcanului activ Taal! „Lumea a fost calmă, relaxată”

Peste 24.000 de oameni au fost evacuaţi din insula vulcanică şi din zonele adiacente. Unii dintre turişti ignoră avertismentele privind măsurile de securitate pe care unii dintre ei le ignoră adesea.

„Pentru noi, este o experienţă unică, ce se produce o dată în viaţă”, spune turistul iisraelian, Benny Borenstein.

Primarul din Agoncillo, Daniel Reyes, a declarat la postul de radio local DZMM că unele case şi alte clădiri din zonă riscă să se prăbuşească din cauza greutăţii cenuşei vulcanice.