Un vulcan din Indonezia a erupt. Sunt zeci de victime. Imagini dramatice!

Un om a murit şi alţi 41 au fost răniţi în urma erupţiei unui vulcan de pe insula Java din Indonezia. Vulcanul a erupt pentru a doua oară într-o lună. Coloana de cenuşă vulcanică ce a ajuns până la 15 mii de metri înălţime.

04 dec. 2021, 19:31
Un vulcan din Indonezia a erupt. Sunt zeci de victime. Imagini dramatice!

Un vulcan din Indonezia a Erupt. Sunt zeci de victime. Imagini dramatice!

Mulţi locuitori din Lumajang au fugit din zonă în timp ce în spatele lor avansa un uriaş nor de cenuşă şi fum, potrivit înregistrărilor video publicate pe reţelele de socializare. Vulcanul Semeru, cu o înălţime de 3.676 de metri, este printre cei mai activi din această ţară.

Erupția devastatoare a avut loc la ora locală 14:30. Autoritățile au restricționat traficul pe o rază de cinci kilometri, în încercarea de a limita pierderile de vieți omenești, și au emis o avertizare pentru companiile aeriene cu privire la norul de cenuşă ce ar putea ajunge la 15.000 de metri altitudine.

Agenţia naţională de vulcanologie a situat la 2 nivelul de risc în zonă (din maximum 4) şi a emis o alertă de zbor pentru avioanele care survolează regiunea.

Mai multe vehicule şi case au fost distruse, iar cel puţin un pod s-a prăbuşit.

Un bărbat care a postat o fotografie de la fața locului a spus: „Prieteni, vă rog să vă rugați pentru mine, sper că familia mea este bine. Chiar acum, chiar e în direct!”. Un altul a scris: „Fiți în siguranță, toți cei care locuiesc lângă Muntele Semeru”.

„Toți cei care citesc acest tweet să se roage pentru siguranța tuturor celor care locuiesc lângă munte”, a spus alt internaut.

Vulcanul, care are o înălţime de 3.676 de metri, a erupt anterior în luna ianuarie. Mt Semeru se numără printre cei aproximativ 130 de vulcani activi din Indonezia.

Citeşte şi Avertisment pentru România! Norul toxic de cenușă vulcanică a intrat pe teritoriul țării. Atenționările medicilorCiteşte şi Un vulcan a erupt în Spania, imagini spectaculoase. Populaţia a fost evacuată