Un vulcan situat la vest de Tokyo a intrat în erupţie

Un vulcan situat la circa 140 de kilometri vest de Tokyo a intrat în erupţie în noaptea de miercuri spre joi, pentru prima dată după 2015, iar autorităţile nipone au restricţionat accesul în zonă, informează AFP, potrivit Agerpres.

08 aug. 2019, 06:55
Un vulcan situat la vest de Tokyo a intrat în erupţie

Muntele Asama, de 2.568 de metri, unul dintre cei mai activi vulcani din ţară, a erupt în timpul nopţii, expulzând în atmosferă o coloană de cenuşă şi fum până la o înălţime de circa 2.000 de metri. 

Agenţia niponă de meteorologie a ridicat nivelul de alertă de la 2 la 3 pe o scară de 5, ceea ce presupune restricţionarea accesului la mai puţin de 4 kilometri de locul erupţiei.

Căderile de rocă incandescentă şi norii fierbinţi de gaz vulcanic ar putea afecta zona aflată pe o rază de 4 kilometri în jurul craterului, a avertizat agenţia de meteorologie. 

Din cauza direcţiei vântului, aşezările din apropierea vulcanului ar putea fi afectate de căderi de pietre şi cenuşă, a adăugat aceasta. 

Mai multe persoane care au campat în apropiere de locul erupţiei au fost evacuate într-un adăpost. 

Emisiile de gaze vulcanice au continuat joi dimineaţa, dar la un nivel „normal”, a declarat pentru AFP un responsabil al agenţiei. „Nu constatăm nicio intensificare a activităţii”, a adăugat el.