Una dintre victimele din Piaţa Victoriei este şi victimă a incendiului de la Colectiv

Adina Apostol, una dintre victimele a incendiului din Clubul Colectiv, a fost victimă şi a gazelor lacrimogene de vineri, din PiaţaVictoriei. Ea s-a prezentat luni la Parchetul Militar pentru a depune o plângere faţă de intervenţia jandarmilor. Tânăra a precizat că grefele recent aplicate de medici sunt inflamate din cauza gazelor folosite de forţele de ordine.

RomaniaTV.net
13 aug. 2018, 11:10
Una dintre victimele din Piaţa Victoriei este şi victimă a incendiului de la Colectiv

„Am făcut o plângere penală pentru că am inhalat multe gaze. Mă dor muşchii gâtului, câteva părţi ale grefelor recent puse s-au înroşit şi mi se pare că acţiunea jandarmilor din data de 10 august a fost foarte agresivă şi nu au făcut nimic să înlăture grupele de suporteri care erau lângă ei. De la 8:15 până la 11:30 au dat cu gaz încontinuu, cred că din sfert în sfert de oră. Împreună cu mama mea, nu mai vedeam și nu mai puteam să respirăm. Am mers pe bâjbâite după ceilalți protestatari, să ne călcăm în picioare pentru că ne împingeau cu scuturile.

Nu ştiu ce au fost acele semnale luminoase, nu este o scuză pentru că eu nu am făcut armata. Altă dată au reuşit să marginalizeze protestatarii violenţi. Am venit din strănătate pentru protest şi mă întorc în Belgia pentru tratamente. Sunt victimă Colectiv şi am ieşit în stradă să protestez. Ordinul dat de subprefect este inadmisibil nu se poate aşa ceva. Trebuiau să înlăture grupurile de protestatari violenţi, nu să arunce cu grenade’, a povestit Adina Apostol, citată de Libertatea.ro.

 

Procurorii de la Parchetul Militar extind cercetările în dosarul deschis în urma violenţelor de la protestul de vineri seară, din Piaţa Victoriei. Sunt vizate nu doar infracţiuni de purtare abuzivă, abuz în serviciu, ci şi pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu, după ce jandarmii şi-au lăsat în urmăm cei doi colegi agresaţi de câţiva dintre participanţii la manifestaţie, a anunţat prim procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu. Peste 30 depersoane au mers la parchet pentru a depune plângere împotriva Jandarmeriei.

Citeşte şi: MITING DIASPORA. Peste 30 de plângeri penale împotriva jandarmilor. Procurorii militari extind cercetările