Una dintre adolescentele arse pe tren în Roman, transferată la Iaşi: Are arsuri de gradul III-IV pe 43% din corp

Adolescenta de 15 ani, care a suferit arsuri după ce s-a urcat alături de două prietene pe locomotiva unui tren garat în Gara Roman, a fost transferată la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iaşi. Iniţial, fata a fost dusă la Spitalul Municipal din Roman, apoi s-a decis transferul ei la Iaşi. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul fetei.

08 aug. 2021, 15:44
Una dintre adolescentele arse pe tren în Roman, transferată la Iaşi: Are arsuri de gradul III-IV pe 43% din corp

Una dintre adolescentele arse pe tren în Roman duminică dimineaţă în Gara Roman a fost transferată la Iaşi. Managerul Spitalului de Pediatrie, Alina Belu, a declarat că fata de 15 ani a fost adusă la UPU şi ulterior internată la secţia de Arşi.

„A avut parte de o primă evaluare din partea şefului de secţie, dr. Sidonia Susanu, care a constatat o arsură de 43% din suprafaţa corpului. Este o arsură gravă, de gradul III-IV. Pacienta este instabilă hemodinamic, nu este ventilată mecanic, va beneficia de tratament în sala de operaţii pentru excizia escarelor apărute în urma arsurii şi de aplicare a terapiei cu presiune negativă. Copilul rămâne cu prognostic rezervat”, a explicat Alina Belu, managerul Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi.

Una dintre prietenele ei, o fată în vârstă de 14 ani, a fost adusă tot de la Roman după ce a suferit o arsură de 2% pe corp. Fata va beneficia şi ea de terapia instituită în cazul arsurilor. În cazul ei, prognosticul este unul favorabil.

Vă reaminim că echipele de salvatori au intervenit duminică în Gara Roman după ce două adolescente s-au urcat pe un tren marfar garat şi s-au curentat. O a treia adolescentă, care s-a urcat şi ea pe tren, a scăpat nevătămată.

Poliţiştii de la Biroul de Transporturi Feroviare au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări.

Citeşte şi: Copil de un an şi jumătate, bătut crunt de concubinul mamei sale. Bărbatul a fost reţinut