Una dintre cele mai mari actriţe ale Ucrainei a fost ucisă de ruşi. Se afla într-o clădire rezidenţială care a fost bombardată

Oksana Shvets, actriţă a Teatrului Național Molody din Kiev, este una dintre victimele războiului declanşat de Putin în Ucraina. Anunţul decesului artistei de 67 de ani a fost făcut de instituţia la care aceasta a activat până la începerea conflictului armat.

18 mart. 2022, 10:55
Una dintre cele mai mari actriţe ale Ucrainei a fost ucisă de ruşi. Se afla într-o clădire rezidenţială care a fost bombardată

Una dintre cele mai mari actriţe ale Ucrainei a fost ucisă. Oksana Shvets a avut o carieră de zeci de ani în teatru și a jucat în numeroase filme.

Durere imensă în familia Teatrului pentru Tineret. În timpul atacurilor cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev, un mare artist al Ucrainei, Oksana Shvets, a fost ucis. Nu există iertare pentru dușmanul care a venit pe pământul nostru!”, au transmis colegii de scenă ai actriței.

Una dintre cele mai mari actriţe ale Ucrainei a fost ucisă

Shvets a fost decorată cu cea mai înaltă distincție acordată actorilor – „Artist de Onoare al Ucrainei”, scrie Hollywood Reporter.

Shvets a absolvit un studio de actori la Teatrul Ivan Franko și la Institutul de Stat de Artă Teatrală din Kiev. A jucat la Teatrul de Muzică și Dramă din Ternopil și la Teatrul de Satiră din Kiev, pe lângă activitatea sa la Teatrul Tânăr, relatează Deadline. The Hollywood Reporter a numit-o o „veterană a scenei și a ecranului de zeci de ani în Ucraina”.

Citeste si Cutremurător! Un ucrainean a aflat de pe Twitter despre moartea soției și a celor doi copii: ”Toată familia mea a murit în ceea ce rușii numesc operaţiune specială, iar noi numim război. Nu mai am nimic de pierdut”

Moartea Oksanei vine la două săptămâni după ce un alt actor ucrainean a murit în timpul bombardamentelor. Pasha Lee, 33 de ani, a fost ucis pe 6 martie, la Irpin. Acesta îşi cedase vesta antiglonţ unui copil. Lee se înrolase în Forţele de Apărare Teritorială ale armatei ucrainene. El a fost un cunoscut actor de film, cântăreţ şi compozitor. A fost activ în Teatrul Koleso din Kiev şi a avut şi câteva apariţii în reclame. Printre producţiile cinematografice în care a apărut se numără „The Pit” (2006) de Valentyn Vasyanovych, „Shadows of Unforgotten Ancestors” de Lyubomyr Levytsky, „Zvychayna sprava” (2012), tot de Valentyn Vasyanovych, „The Fight Rules” de Oleksey Shaparev şi „2016 Shpa” (2016) „‎Meeting of classmates” (2019), scrie news.ro.

Citeste si Celebrul balerin Artem Datsishin a murit în urma rănilor căpătate în bombardamentele Rusiei. Artistul avea 43 de ani