Una dintre cele mai mari bănci din lume anunţă tăieri de personal de 15% la nivel mondial

HSBC, una dintre cele mai mari bănci din lume, a anunţat marţi că va tăia 35.000 de locuri de muncă la nivel mondial, după ce a înregistrat o scădere a profitului de 33% în 2019.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 11:22
Una dintre cele mai mari bănci din lume anunţă tăieri de personal de 15% la nivel mondial

Numărul de angajaţi al băncii va scădea de la 235.000, la nivel mondial, la 200.000 în următorii trei ani, a confirmat un reprezentant al companiei. Asta ar însemna aproximativ 15% din numărul angajaţilor, dar numărul exact nu a fost încă anunţat. Planul de redresare al băncii include lichidarea unor active în valoare de 100 de miliarde de dolari până în 2022 şi reducerea costurilor cu 4,5 miliarde. Reprezentanţii băncii cu sediul central în Londra au detaliat planul odată cu anunţarea rezultatelor anului fiscal trecut, când a înregistrat un profit de doar 13,3 miliarde de dolari, pe lângă 20 de miliarde în 2018.

Anunţul făcut marţi a dus la o scădere imediată a preţului acţiunilor cu 2% pe bursa din Singapore.

„Unele divizii ale companiei noastre nu livrează rezultate acceptabile, deci gândim un plan pentru a creşte profitul investitorilor, pentru a creea premisele unor noi investiţii şi pentru a pune bazele pe care să putem livra o creştere sustenabilă”, a declarat CEO-ul interimar, Noel Quinn.

Citeşte şi: Bursa de Valori Bucureşti a deschis şedinţa de marţi PE ROŞU