EXCLUSIV – Una dintre femeile care l-au reclamat pe Visarion Alexa rupe tăcerea: De cel puțin 30 de ori am fost pipăite. Părintelui îi plăceau sânii în formă de pară

Părintele Visarion s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru expertiza informatică. Telefoanele şi laptopul părintelui au fost analizate de anchetatori, în căutare de probe, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. După ce o enoriaşă a depus plângere pe numele lui Visarion Alexa pentru agresiune sexuală, alte cinci victime ale părintelui şi-au făcut curaj şi l-au reclamat. 

27 sept. 2022, 13:25
EXCLUSIV – Una dintre femeile care l-au reclamat pe Visarion Alexa rupe tăcerea: De cel puțin 30 de ori am fost pipăite. Părintelui îi plăceau sânii în formă de pară

Preotul Visarion Alexa era precaut şi le cerea femeilor să nu dea declaraţii. Marţi, anchetatorii l-au chemat la parchetul General pentru a asista la percheziţia informatică efectuată asupra telefoanelor sale şi a laptop-ului.

România TV a obţinut şi difuzat o parte din declaraţii uneia dintre celelalte cinci femei, victime ale părintelui Visarion Alexa.

„Ne convingea să nu dăm declarații. O spunea preventiv, acum ne dăm seama și ne dădea câte-o pilda, că așa zice Dumnezeu că e bine să fim buni și să facem ce ne dictează sufletul. De cel puțin 30 de ori am fost pipăite fiecare în parte. Părintelui îi plăceau sânii în formă de pară. Ne-am dus de fiecare dată la biserică și am sperat că o să se potolească”, a declarat femeia care l-a acuzat pe Visarion Alexa de agresiune sexuală, în faţa anchetatorilor.

Citeşte şi: Noi mărturii ale victimelor preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală: „Mă scana din priviri şi pe urmă a început cu tot felul de discuţii şi apropouri legate de viaţa mea sexuală”

Luni, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a preotului Visarion Alexa şi au menţinut controlul judiciar pentru 60 de zile.

Visarion Alexa este acuzat că a agresat sexuală o femeie care venise la spovedanie. Avocata preotului, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor a decis mai multe sancţiuni pentru preotul Visarion Alexa. Acesta a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea detalii. Comisia a decis că el nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, alte cinci femei au depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o enoriaşă chiar în timpul spovedaniei. Femeile reclamă fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți.

Citeşte şi: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare. A apărut o altă enoriaşă care îl acuză de agresiune: „Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?”

Între cele cinci victime care l-au reclamat pe părinte este şi o femeie în vârstă de 29 de ani. Tânăra a susţinut că a fost agresată sexual între anii 2010 și 2016. Faptele s-ar fi petrecut atât în mașina preotului cât și în chilia acestuia, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.