Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare. A apărut o altă enoriaşă care îl acuză de agresiune: „Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?”

Preotul Visarion Alexa, parohul unei biserici din Capitală, sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Preotul, suspendat "de la slujirea preoţească”, nu ar fi la prima abatere.

20 sept. 2022, 21:41
Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare. A apărut o altă enoriaşă care îl acuză de agresiune: „Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?”

A apărut a doua victimă a părintelui Visarion Alexa, care, sub protecţia anonimatului, a făcut dezvăluiri tulburătoare despre spovedaniile sexuale ale părintelui Visarion Alexa. ”Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie.

Avocata preotului Visarion Alexa aruncă bomba în dosarul de agresiune sexuală și dă vina pe femeia agresată: ”Dânsa a inițiat o relație”
Eram bulversată.

Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și „dragostea” față de aproape.

Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele.

Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?

M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc.

Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a povestit femeia care a cerut să îi fie păstrat anonimatul.

Pe de altă parte, Mariana Mihai, avocata preotului Visarion Alexa, a declarat că femeia în vârstă de 37 de ani este cea care a făcut primul pas în relația de prietenie cu preotul. Ulterior, aceasta s-ar fi confesat părintelui în legătura cu viața sa intimă chiar și la ore nepotrivite, în timpul nopții, oferind detalii despre viața sa privată. Potrivit avocatei, prietenia dintre cei doi a început în urmă cu doi ani.

Noi dezvăluiri din ancheta părintelui Visarion Alexa. Cine este martorul-cheie care a ştiut exact ce s-a întâmplat între preot şi enoriaşa agresată
Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6, care poate fi contestată în termen de 48 de ore. Arhiepiscopia Bucureştilor a confirmat ca luni va începe ancheta în acest caz, anunţând totodată că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Detaliul observat de către teologul Valentin Guia în scandalul „Visarion Alexa”: „Sunt lucruri care nu se leagă!” | EXCLUSIV