Una dintre victime s-a întors la spital cu halucinaţii. „Visează că e în flăcări şi ţipă după ajutor”

Unul dintre minorii care au reusit sa scape cu rani usoare din incendiul de la clubul Colectiv s-a intors la spital, la numai o zi de la externare. Motivul este unul foarte grav.

RomaniaTV.net
11 nov. 2015, 12:25
Una dintre victime s-a întors la spital cu halucinaţii. „Visează că e în flăcări şi ţipă după ajutor”

Data de 30 octombrie va ramane pentru vesnicie drept una dintre cele mai negre zile ale Romaniei, scrie cancan.ro. In seara zilei de vineri, peste 350 de persoane se aflau in clubul Colectiv, la lansarea celui de-al doilea concert al trupei Goodbye to Gravity. La un moment dat, niste artificii au fost aprinse, iar scantei au ajuns in buretele care capitona stalpul de rezistenta.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Ultimele măsuri luate de Guvern. Bani mai mulţi pentru Sănătate

Pentru ca buretele nu era ignifugat, acesta a luat foc precum o torta si a degajat un fum negru, dens, plin de substante otravitoare, printre care si cianura. Cei aflati in club s-au calcat in picioare, la propriu, pentru a iesi din incinta.

Bilantul incendiului a fost unul devastator. 50 de persoane decedate pana in acest moment si peste 75 sunt in spital, luptand pentru a ramane in viata. Printre cei prezenti in Colectiv s-au numarat si sapte minori, din care unul este in stare grava.

Viseaza ca este cuprins de flacari

Iancu Stefan, un tanar de 17 ani, a fost si el in clubul iadului in acea seara, insa a reusit sa scape doar cu cateva arsuri. Norocul lui a constat in faptul ca zeci de persoane au cazut peste el in incercarea de a iesi din local. Astfel, el a fost protejat de flacari cu trupul altora.

Citeşte şi Doi iubiţi, răniţi în Colectiv, au nimerit în acelaşi salon de spital, fără să ştie. Vezi emoţionanta poveste

Totusi, el a avut nevoie de noua zile de spitalizare, insa, pe 8 octombrie, medicii au decis sa il externeze. Parintii baiatului au fost extrem de fericiti sa isi poata lua copilul acasa, pe propriile picioare. A doua zi, insa, Stefan s-a intors la „Grigore Alexandrescu”, iar motivul este de-a dreptul halucinant: „Are atacuri de panica, sta linistit si se uita la televizor, iar dintr-o data incepe sa se agite, sa planga. Noaptea are cosmaruri, se viseaza in noaptea tragediei, vede numai flacari in jurul lui. Are o pneumonie chimica, de aceea are aceste simptome. A fost tratat de urgenta si isi va reveni. Insa, va avea nevoie si de un psiholog pentru ca este extrem de marcat de ceea ce a trait si a vazut”, a declarat un cadru medical.