Una dintre victimele incendiului de la Matei Balş era călugăriţă. A fost identificată datorită crucii din jurul gâtului, care i s-a lipit de piele

Una dintre victimele incendiului de la Institutul Matei Balş era călugăriţă la Mănăstirea Christiana din Bucureşti. Aceasta s-a luptat cel mai mult să supravieţuiască flăcărilor. A reuşit iniţial şi a fost transferată la Spitalul Floreasca. A intrat, însă, în stop cardiorespirator şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

30 ian. 2021, 14:09
Una dintre victimele incendiului de la Matei Balş era călugăriţă. A fost identificată datorită crucii din jurul gâtului, care i s-a lipit de piele
Una dintre victimele incendiului de la Matei Balş era călugăriţă

Una dintre victimele incendiului de la Matei Balş era călugăriţă. Femeia, în vârstă de 79 de ani, era măicuţă la Mănăstirea Christiana, un lăcaş de cult apropiat sufletului lui Gigi Becali. Fratele acesteia și soția lui au mers sâmbătă la INML să identifice trupul femeii. Au reuşit acest lucru  datorită unui singur element, o cruce pe care aceasta o purta la gât şi care, din pricina flăcărilor, se ştanţase pe piele.

Fratele victimei a povestit că aceasta a supravieţuit flăcărilor deşi nu s-a putut ridica din pat să fugă. Iniţial, se vehicula ipoteza că această apcientă ar fi reuşit să se salveze ieşind pe balcon. Bărbatul susţine, însă, că sora lui nu se putea ridica din pat.

Una dintre victimele incendiului de la Matei Balş era călugăriţă. Decesul acesteia i-a fost adus la cunoştinţă, iniţial, maicii stareţe

Fratele victimei a fost anunţat de decesul surorii sale abia seara. După spusele acestuia, prima care ar fi aflat de moartea călugăriţei ar fi fost maica stareţă de la Mănăstirea Christiana. Aceasta ar fi fost sunată de cineva de la INML, care i-ar fi solicitat câteva date despre victimă. Totodată, maicii stareţe i-a fost adus la cunoştinţă faptul că femeia decedată are o cruce la gât.

Citeste si Starea pacienţilor transferaţi de la „Matei Balş” după incendiu. Trei sunt intubaţi, iar unul în stare gravă

Rudele au precizat că autoritățile medico-legale le-au anunţat că pot ridica trupul neînsuflețit al femeii abia luni.

O echipă mixtă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani au reluat sâmbătă cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit la un pavilion al Institutului „Matei Balş”, unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19.

Tragedia s-a soldat cu moartea a cinci persoane: trei au fost murit carbonizate, o a patra a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea victimă a fost găsită într-o toaletă a spitalului, mult timp după intervenția echipelor de urgență.

Tot sâmbătă sunt efectuate la INML necropsiile cadavrelor, în timp ce la Poliţia Capitalei sunt audiate mai multe cadre medicale ale spitalului, printre care şi medicul care a fost de gardă în noaptea producerii incendiului.