Unchiul lui Pistorius: Oscar este ameţit de şoc şi de durere după moartea iubitei sale

Oscar Pistorius, multiplul campion paralimpic inculpat pentru uciderea iubitei sale Reeva, este "ameţit de şoc şi de durere", a precizat unchiul sportivului, Arnold, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

16 feb. 2013, 16:27
Unchiul lui Pistorius: Oscar este ameţit de şoc şi de durere după moartea iubitei sale

 „După cum vă puteţi imagina, întreaga familie este devastată, suntem complet în stare de şoc, în primul rând din cauza morţii tragice a Reevei, pe care am cunoscut-o toţi şi am apreciat-o mult în aceste ultime luni”, a precizat Arnold Pistorius, adăugând că sportivul şi Reeva Steenkamp aveau „proiecte împreună” şi că „Oscar este ameţit de şoc şi de durere”.

Unchiul lui Pistorius a menţionat că Oscar şi Reeva erau fericiţi. „Oscar nu se mai simţise atât de fericit în viaţa privată de mult timp. Întreaga familie se luptă împotriva acuzaţiei de omor. După ce am consultat reprezentanţi legali, regretăm supoziţiile de omor cu premeditare. Nu avem nicio îndoială că acestea sunt nefondate şi că dosarul parchetului exclude varianta unei crime cu premeditare sau a unei crime. Purtăm cu toţii doliu pentru Reeva”, a adăugat Arnold Pistorius.

  Multiplul campion paralimpic Oscar Pistorius a rămas încarcerat, audierea în cazul său fiind amânată de către magistratul în faţa căruia sportivul a compărut vineri. Judecătorul Desmond Nair a amânat pentru marţi şi miercuri audierea în care apărarea ar urma să solicite eliberarea pe cauţiune a lui Pistorius, oferindu-i astfel „timpul necesar pentru a face cercetări şi a se afla în cea mai bună poziţie pentru a pleda”.